sunnuntai 29. toukokuuta 2011

SNY:n paljastuspaketti

Kiitos pääposti, että olet avoinna myös sunnuntaisin. Sen asiosta sain selville jo tänään, kuka minua on kevään ajan ilahduttanut ja pitänyt jännityksessä. Kiitokset kuuluu KissaemolleKaikki paketit ovat kolahtaneet hyvin, kuten tämä viimeinenkin. Aika on mennyt ihan hullun nopeasti! Juurihan minä pykäsin blogin pystyyn ja kipitin kirpeässä pakkassäässä hakemaan ensimmäistä pakettia, ja pian on jo kesäkuu. Mistä tulikin mieleen, että täytyy istuttaa kukkien siemenet mahdollisimman pian!


Paketista kuoriutui ihanaa Novitan Cannes-lankaa, Glope Hopen vetoketjusta tehty rintaneulakukka, kaunis risukoriste (roikkuu jo ovessa) sekä hauska Mummo puikoissa -kirja.

Kiitos sinulle, Kissaemo, ja oikein ihanaa kesää!

Kate's paperie

Kate's paperie oli oikein soma kortti- ja paperikauppa. Kortteja oli joka lähtöön ja muutakin paperitarviketta riitti. Hinnat huitelivat melko korkealla, mutta lohduttauduin halpaan dollariin ja nappasin mukaan nämä:

 
Happy bird-day on näistä suosikkini. :)

Kate's paperie sijaitsee myös SoHossa, samalla Broadwayn poikkikadulla kuin Purl SoHo, mutta itäpuolella. Vastapäätä tätä putiikkia on toinen paperikauppa, Papyrus (näitä osui silmiin pitkin Manhattania). Se oli enemmän keskittynyt kortteihin, mutta mukaan lähti askartelua silmällä pitäen hieman erilaisia tarralappuja. Pelikortit ovat MoMa Shopista ja aiheena niissä on New Yorkin kartta. Pelikortteja löytyy aina joka nurkasta, joten todennäköisesti käytän nämä valokuva-albumin koristeluun ja muuhun askarteluun.

lauantai 28. toukokuuta 2011

Helmi helmikauppa

Oh la la pääsi suustani, kun astuin sisään tähän Broadwaylla sijaitsevaan helmikauppaan. En ole tehnyt koruja vähään aikaan, mutta aina tuntosarvet on lievästi koholla. Kaupassa iski kuitenkin kirjaimellisesti valinnan vaikeus ja lähdin putiikista tyhjin käsin (mainittakoon, että löysin paikan aivan sattumalta ja kauppa oli ensimmäinen johon jalallani astuin koko matkalla). Muutaman päivän kuluttua palasin kauppaan, valitsin värin ja suoritin ostokset melko määrätietoisesti. Mukaan tarttui myös nahkanyörejä miehen rannerenksuja varten. Ensimmäisen, hyvin vaativan korun tein eilen illalla viidessä minuutissa. 

Keltainen kuuluu kesään.
 
Helmikaupan tarkat speksit: Beads World, 1384 Broadway (between 37 th ja 38 th). Palvelu ei ollut maailman parasta, mutta valikoima korvasi sitä puutetta tehokkaasti.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Askartelukauppa Michael's

Hetken aikaa jo luulin, että tämä ainut netistä bongaamani askartelukauppa jäisi kokonaan väliin. Matkan lämpimimmän (kuumimman) päivän vietimme kävelemällä Central Parkin päästä päähän ja vielä suht tiheästi siksakkaamalla. En kuitenkaan tajunnut olevani niin lähellä tätä askartelukauppaa, mutta onneksi oli aikaa palata takaisin. Mies oli ostanut ison sikarin, saatoin hänet Central Parkiin ja lupasin olla nopea.


Hipsuttelin pitkin 9 Avenueta ja juuri kun huomasin kaupan olevan toisella puolella katua, edessäni oli isot mainokset lemmikkieläintarvikekaupan grand openingista. Jos ihan nopeasti piipahdan tuolla... Haahuilin hyvä tovin kaupassa (voitaisiinko koirien ballerina- yms. puvut kieltää?) ja matkaan tarttui hieno kaulapanta sekä nameja. Jo tässä vaiheessa mietin ajan kulumista... Jutun hauskuus oli siinä, että puhelimeni ei toiminutkaan rapakon toisella puolella ja nyt siitä pelkästä kelloksi muuttuneesta laitteesta oli vielä akkukin hyytynyt.


Sitten kipitin askartelukauppaan. Apua. Suunnistin skräppäysosastolle ja jymähdin heti ensimmäisen hyllyn luokse, jossa oli jos jonkinlaisia tarroja. Pitkän valinnan jälkeen siirryin seuraavaan hyllyväliin ja siellähän oli lisää tarroja. Jälleen tarkka skannaus ja hieman jo pelotti siirtyä seuraavan hyllyväliin. Ja kyllä, lisää tarroja. Harrastuksittain, kaupungeittain, maittain, tyttö- ja poikavauvat, ruuat, juomat, USA... Vietettyäni hyvän tovin tarrahyllyjen väleissä ja lieväsi huolissani kellonajasta kävin muun kaupan hyvin pikaisesti läpi (oikeasti nopeasti). Ja siellähän oli vaikka ja mitä, mutta liekö heillä ollut joku osastojen uudistus käynnissä, sillä paikka vaikutti hieman sekavalta. No, joka tapauksessa sain korttiaskarteluun uusia eväitä enkä muuta uskaltanut edes katsella. 

Matkakuvien liimailuun (en osannut päättää kumpi NY-setti oli kivempi, joten otin molemmat. Toinen 2D ja toinen 3D).
Lasten kortteihin.
Kirjainatarrat ovat huonokäsialaisen pelastus.   


Suomessa talkooaskarrellaan kortteja yksinäisille ihmisille, USA:ssa sotilaille...

Ja miten kävi miehelle puistossa? Olin aivan varma, että penkillä odottaa huonotuulinen mies, mutta ajoitukseni oli täydellinen. Siellä sikarista vedettiin juuri viimeisiä henkosia ja kerrankin olin tyytyväinen, että sikari kesti yli tunnin. :)


Michael'sin tarkka osoite on 808 Columbus Avenue, 97th ja 100th Streetin välissä.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Lankakauppa Purl SoHo

SoHossa sijaitseva Purl SoHo (459 Broome Street, Greene St ja Mercer St välissä) oli kerrassaan kaunis lankakauppa. Liikkeessä meinasi iskeä valinta-ahdistus, sillä lankojen värit olivat toinen toistaan houkuttelevampia. Lisäksi liikkeen takaosassa oli ihania kankaita, joiden kanssa oli sama ongelma. Tässä pari kuvaa liikeestä (miesmyyjä ei valitettavasti osunut kuviin).


Purl SoHo ja sen ihanuus.

Korkeat hinnat estivät kuitenkin pahemman ostosvimman. Hetken aikaa silittelin aivan ihanaa savunharmaata maailman pehmeintä lankaa, mutta 33 dollarin hinta sai minut palauttamaan vyyhdin nyyhkyttäen takaisin hyllyyn. Lopulta mukaan tarttui tällainen satsi. 


Mielessä siinsi pariin kesämekkoon sopiva hartiahuivi ja voi jestas, kuinka ihanaa tuo Madeline Toshin Merino Light onkaan (100 % superwash merinovilla)! Huippua oli myös se, että lanka kerittiin valmiiksi siinä odotellessa. Lisäksi oli pakko ostaa nippu kangaspaloja. Osa niistä on jo jatkojalostunut, mutta siitä myöhemmin...

Menolennolla minulla oli mukana keskeneräinen huivi ja 40 senttiset pitkät puikot. Ei maailman paras idea, sillä eihän niiden pitkien puikkojen kanssa sohimisesta tullut täyteen ahdetussa koneessa mitään. Siispä paluulennolle piti ostaa virkkausainekset. Virkkaaminen tosin jäi lyhyeksi, sillä alkuun otin pienet tirsat, sitten luin yhden kirjan loppuun, sitten tuli ruoka ja sitten valot jo sammuivatkin ja lopun ajan yritin (turhaan) saada unta. Ja nyt mietin, pitäisikö langasta sittenkin neuloa huivi... Vi ska se.

maanantai 9. toukokuuta 2011

New York, New York

Kuun vaihteessa lomailtiin viikko New Yorkin vilskeessä. Oli kerrassaan ihana reissu! Pilkon kirjoitukset muutamaan osaan, jottei postauksista tule liian massiivisia. Pitäydyn käsityöasioissa, mutta saattaa mukaan eksyä muitakin vinkkejä.


Olin jo etukäteen googlaillut lanka- ja askartelukauppoja, ja ainakin kevyellä haulla niitä oli yllättävän vähän. Ilmeisesti skräppääminen ei ole manhattanilaisten harrastus tai sitten kaupat eivät hallitse google-markkinointia... Toisaalta näilläkin löydöillä pärjättiin paremmin kuin hyvin.


Alla on kuva astetta pidemmälle viedystä neulegraffitista. Pyörä oli lukittu varsin jykevästi Brooklyn Bridgen yhteen alikulkukäytävään, mutta tiedä sitten onko tuo jonkun päivittäinen kulkupeli. :) Itse silta oli muuten hieman vaisu kokemus, sillä kunnossapitöiden pressut blokkasivat tehokkaasti näkymän Manhattanille, ja lisäksi osuimme keskelle varainkeruukävelyä, joten sillalla oli muutama muutama muukin...


Neulegraffiteja Brooklynin tapaan.