torstai 30. tammikuuta 2014

Origamista tauluksi

Innostuin taas origameista syksyllä. Hassua, miten pienestä taitellusta paperinpalasta voi saada näin kivan sisustuselementin. Tämä origamiflamingo pääsi ilahduttamaan erään ystäväni eteistä.



Paperi ja ohje on Mujista.

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Kauluria pukkaa

Tällainen kauluri pääsi erään nuoren miehen joululahjapakettiin. Samaa sarjaa oli synttäripipo viime keväänä.


Lankana on Novitan Isoveli ja puikot 5 mm pyöröt. Silmukoita oli 180 ja korkeus noin 20 cm. Tämä menee napakasti 2 kertaa kaulan ympäri. Lankaa kului noin 160 g. Tässä kuvio muodostuu 4 o, 2 n -neuleesta, jota toistetaan aina 4 kerrosta ja sen jälkeen siirrytään 2 silmukan verran vasemmalle. Helppoa ja mukavaa.

tiistai 28. tammikuuta 2014

Vauvan pipo

Nyt saa luova tauko loppua!

Tällaisen pipon neuloin serkkuni 8 kuukauden ikäiselle tyttövauvalle joulupakettiin. Minulla taitaa olla viha-rakkaussuhde vaalenpunaiseen. Liika söpöily ei miellytä, mutta sitten taas välillä vaaleanpunaista väriä parempaa ei olekaan (paitsi pinkki). Niin kuin tässä. Vaalenapunainen ja harmaa, huippuyhdistelmä.



Lankana on Gjestalin Janne (harmaa), sekä Sandesin Smart. Puikot 3,5 mm ja menekki yhteensä 35 g. Tiheyttä en valitettavasti laskenut, mutta sellaista perustiivistä oli. Luo 90 silmukkaa, ja neulo muutama sentti 1 o, 1 n -joustinta. Raidoita 5 kerroksen välein. Jatka sileää kunnes korkeus on noin 14 cm. Päättele silmukat yhteen tai päättele ja ompele sauma kiinni.