tiistai 8. marraskuuta 2011

Nopea ja helppo pipo x 2 lasipurkissa

Tein veljelleni jä tämän morsiamelle häälahjan lisukkeeksi pipot. Värit poimin suoraan juhlien väreistä.
Pipot on helppo ja nopea tehdä, ja näitä on tullut tehtailtua jo muutaman vuoden ajan. Alkuun muutama krs 1o 1n -joustinta. Sitten 1. krs oikein, 2. krs 1 o 1n ja näitä sitten vuorotellaan, kunnes pipo on lähes halutun korkuinen (näissä kavennukset aloitettu kun pipon korkeus on n. 18 cm). Kavennukset tehdään yhteensä vain kahdella kerroksella kaventamalla joka toinen silmukka. Näiden kahden kerroksen väliin yksi kerros oikeita silmukoita. Tässä lankana on Novitan Kelo ja silmukkamäärä 50 ja 52 (puikot 8 mm). Paksusta langasta tehtynä pipot valmistuu todella vauhdilla, sopii minulle! (Ohje löytyy muistaakseni parin vuoden takaisesta Novitan talvilehdestä.)


Paketoin lahjan vanhaan lasipurkkiin, maalasin vain kannen mustaksi. Näpertelyä kerrakseen oli kortissa... Sain idean 101 Nya ideer -lehdestä, jossa oli tehty kirjan sivuista kolmiulotteinen mekko. Yritin taitella miehen pukua samankaltaisella tekniikalla, mutta hermot eivät kestäneet, vaan päädyin liimaamaan "etu- ja takakappaleet" toisiinsa kohotarrapaloilla.

3 kommenttia:

  1. Oon aika huono kommentoimaan blogeja (siksi tykkään kun on niitä laatikoita johon voi ruksia "tykkään" tms) mutta tulin nyt vielä erikseen kommentoimaan että SUURET KIITOKSET TÄSTÄ! Tämä ohje on ollut mulla kovassa käytössä kun huomasin että pipo sopii päähän tosi kivasti, moni jotenkin vetää jonnekin suuntaan tai nousee päästä. Tämä ei ja näitä on tosiaan innoissaan tullut tehtyä enemmänkin :-D

    VastaaPoista
  2. Hei! Tosi kiva pipo ja helppo ja nopea tehdä. Tosin tuossa alussa ei ainakaan kuvan mukaan ole 3 krs oikein, vaan ennemminkin joustinneuletta 1 o, 1 n.

    VastaaPoista
  3. Kiva että ohjeesta on ollut iloa, vaikka ilmeisesti näinkin yksinkertaisen ohjeen voi kirjoittaa väärin. Kiitos sinulle anonyymi. :) Blogini on ollut hieman talviunilla, mutta mm. lisää pipoja on luvassa lähiaikoina.

    VastaaPoista