torstai 26. syyskuuta 2013

Lempparipipo

Huhhei, viimeksi oli kesä ja nyt ollaan jo lähellä nollaa! Eilen kaivoin villavermeet esiin ja hyvä niin, sillä tänään aamulla mittari näytti +1 astetta.

Tämä pipo on viime talven mallistoa, ja se on osoittautunut melkoiseksi hitiksi tuttavapiirissäni. Malli on myös oma suosikkini tähän astisista pipoistani. Törmäsin tähän "räjähtävään helmineuleeseen" alunperin Pinnin blogissa ja pakkohan sitä oli itsekin kokeilla.Ohje noudattaa samaa kaavaa kuin tämä pipo. 52 s / 53 s, 8 mm puikot ja lankana Novitan Kelo. Alkuun muutama sentti 1 o, 1 n -joustinta ja sitten räjähtävää helmineuletta, kunnes pipon korkeus on n. 19-20 cm. Räjähtävässä helmineuleessa neulotaan siis toisella langalla helmineuletta (tässä keltainen lanka) ja toisella aina oikeaa. Eli siis ensin yksi kerros *1o, 1n*, sitten *kaikki oikein*, sitten *1n, 1o* ja vielä *kaikki oikein*. Silmukoita on hyvä olla tässä pariton määrä, niin lankojen vaihdosta ei jää "saumaa". Tässä kavennukset on tehty neulomalla valkoisella koko ajan 2s oikein yhteen.

6 kommenttia:

 1. Ihana pipo! :) Värit käyvät hyvin yksiin ja Kelo tekee pipon muhkean näköiseksi! :)
  Tein itsekin Kelon kirjavan sävyisestä langasta pipon tyylillä 2o 2n.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tykkään myös tuosta Kelosta, harmi vaan kun senkin valmistus on loppunut. Yritän yhä etsiskellä vastaavan tyyppistä lankaa, jossa olisi yli 70% villaa. Vinkkaa jos tulee vastaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokoksen, Anttilan ja Citymarketin alennuksista olen löytänyt vielä Keloa, kannattaa käydä vilkaisemassa! :)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä, täytyy käydä kurkkaamassa!

   Poista
 3. Ompas ihanan muhkea pipo. Ei olisi tullut mieleenkään kokeilla tuota mallineuletta pipoon. Taidankin kokeilla heti, kun Sukkasadosta päästään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. :) Minulla taas on kyseisellä mallineuleella sukat työn alla, mutta ne on nyt jääneet muiden töiden jalkoihin...

   Poista