sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Lapsen myssy + lapaset

Tässä yksi sadepäivän aikaansaannos. Näitä myssyjä on tullut tehtyä jo monelle lapsoselle, lanka ja sen raidat ovat vaan niin kertakaikkisen ihanat! Kuvan myssy menee kampaajani pojalle, kunhan kampaajani palaa töihin.Tämä ohje on täysin omasta päästäni, enkä mene takuuseen että mitat ovat optimaaliset lapsen päähän. Kummipoikani on kuitenkin vastaavaa myssyä todistettavasti käyttänyt. :) Koosta sanon sen verran, että kummipoikani käytti pipoa ensimmäisen kerran 1,5-vuotiaana ja nyt vuotta myöhemmin myssy on edelleen sopiva.

Lankana on siis ihanainen Tallinnan tuominen Adriafil Knitkol, 100 % merinovilla (en tiedä, mutta toivon että tämä kuuluu eettisiin merinolankoihin). Tiheys 4,5 mm puikoilla on 21 s 10 sentillä (välillä mietin että laskenko näitä silmukoita jotenkin väärin, sillä langan ohjetiheys on 16 s, eikä tuo nyt niin kireältä näytä...). Lankaa tähän myssyyn meni 35 g. (Ostin viime kesänä tätä lankaa 2 kerää kahdessa eri värissä, mutta oli pakko tilata lisää tätä karkkilankaa.)

Luo 90 s ja neulo 1o 1n -joustinta noin 3 cm. Neulo sen jälkeen sileää, kunnes pipon korkeus on noin 16 cm. Tee kavennukset: *2 o yhteen, 1o* koko kerros, minkä jälkeen 1 krs kaikki oikein. Toista nämä kerrokset vielä 2 kertaa. Tämän jälkeen neulo aina 2o yhteen, kunnes silmukoita on jäljellä noin 8. Päättele ja ihastele. :)Lisäksi sain viimeisteltyä kummipoikani lapaset, joiden kanssa koin ensimmäisen puikkorikkoni. Mutta vaikeuksien kautta voittoon. Nämä ovat ensimmäiset peukalokiilani sitten yläasteen ja siltä ne ehkä hieman näyttävätkin, mutta tekemällä oppii. Nämä lapaset on tehty 3,5 mm puikoilla ja tiheys oli 28 s. Silmukoita on yhteensä 32. Lankaa meni 30 g. Kuten kuvista näkyy, langasta tulee jo ihan kunnon raitoja pienellä silmukkamäärällä. Sisäinen Peppi Pitkätossuni tykkää pipon raidoiduksesta enemmän.

2 kommenttia: