torstai 11. heinäkuuta 2013

Panlappor

Jos joku ei otsikkoa täysin ymmärtänyt, niin ei hätää - minulla on tapana keksiä itse ruotsinkielen sanoja, jos nyt ihan oikea veriso sattuu sanavarastostani puuttumaan. Eli tämä postaus käsittelee siis patalappuja. Ja hah - nyt kaksikielinen mieheni vielä ohikulkiessaan kertoi että panlappar on ihan käypää suomenruotsia (panlappar, okej).

Kuun alussa kirjoitin ihanasta patalappu-kirjasta. Nyt viimein ahkera lukeminen on tuottanut tulosta. Nämä kaksi söpöliiniä menivät tuomisiksi kun kävimme kerrassaan loistavalla brunssilla koiratuttujen luona idyllisessä vanhassa talossa.
Pallosilmukan muhkeus miellyttää.

Tämä harmaahapsi taas päätyi saunamme luukunaukomislapuksi.Malli on helppo, valmistuu hetkessä ja ulkonäkökin miellyttää enemmän kuin paljon. Ensimmäisen kanssa piti opetella pallosilmukka ja hieman hakea koukun paksuutta, mutta toinen valmistui noin 1,5 tunnissa ja kolmas jo tunnissa. Lankana näissä on 7 veljestä ja koukku on kokoa 5 mm. Lankaa kului 2-värisiin noin 30 g per lappu, josta lilaa noin 10 g. Melko reikäisiähän nämä ovat, mutta soveltuvat hyvin ainakin ei-ihan-niin-tulikuumien-asioiden kanssa toimimiseen. Itselläni ei ole mitään kemistin käsiä (eli en todellakaan kestä hyvin kuumia astioita), joten jos tällä mallilla haluaisin nostaa pullapeltejä uunista, niin virkkaisin kyllä vielä taustakappaleen. Onneksi loma on vasta aluillaan...

2 kommenttia:

  1. Ihania! Oletpa muuten ollut ahkera, oma blogini on ollut koko kesän tauolla! :)

    VastaaPoista
  2. Noo, on tässä tullut laiskoteltuakin. Toivottavasti blogisi palaa pian kesätauolta! :)

    VastaaPoista