perjantai 16. joulukuuta 2011

Joulupaketteja

Vaikka kaupallinen joulu saa minut voimaan pahoin, niin kyllä vain jouluun kuuluu antamisen ilo. Pidän aineettomista lahjoista (kokataan yhdessä sushia, käydään teatterissa tai syödään vähän paremmassa ravintolassa), mutta koska tykkään tehdä lahjoja itse ja tukea pieniä käsityöyrittäjiä, niin lahjat ovat näinkin isoja.

Ja nyt on joulun ensimmäiset lahjat paketoitu. Viime vuoden tapaan paketoinnin teema näyttää olevan kierrätetyt/kierrätettävät materiaalit. Olen pitkin vuotta säästänyt erilaisten pakkausten pahvilaatikoita ja nyt onkin mukava nauttia helposta ja siististä paketoinnista. Ostin kesällä kirpputorilta vanhan nuottivihon muutamalla eurolla ja nyt hyödynnän sitä. Nauhana olen käyttänyt luonnonvalkoista hylkiölankaa (täytyy vielä tonkia varastot, jos löytyisi punaista). Pakettikortin punainen tausta on 4x7 cm ja sen siihen liimattu nuottipalanen on muutaman millin pienempi. Teksti on luottoleimasimieni jälkeä. Toisessa paketissa on lisukkeena askartelemani heijastin. Ihanat palmikkosukat on piilotettu toiseen paketeista.


Kolmas kierrätyskonseptini on viime keväällä töistä bongaamani voimapaperi. Sitä on noin pari neliötä, joten kyllä siihen muutaman lahjan käärii. Ensin ajattelin leimata siihen jotain kuvioita, mutta ainakin nyt päädyin tähän ratkaisuun. Suikale nuotistoa sekä ruutunauhaa. Pakettikortti tulee toistamaan samoja värejä ja aiheita. Lisäksi laitan vielä koristeeksi Naisten joulumessuilta hankkimani pienen keraamisen lintukoristeen, mutta se tapahtuu vasta kun paketti on matkannut 400 km koilliseen (ja siellä olisi sitten parempi olla lunta). Paketti muuten kätkee sisälleen Silmu-kaulurin. Lapselle menevä paketti pitää olla värikkäämpi, mutta tonttupaperia ei tästä taloudesta löydy, joten punainen saa kelvata. Paketit saavat toimia joulukoristeina kunnes lähtevät maailmalle. :) Pakettejahan voisi koristella vaikka miten, mutta laitan suurempaa rekvisiittaa vain niille, joiden tiedän ottavani nauhat, napit yms. muut härpättimet talteen.

 

3 kommenttia:

  1. Tuo on todella kiva idea tuo nuottivihon käyttäminen paketoimiseen! Ihanat paketit =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Suosittelen kierrätettävien materiaalien käyttöä, ideaa saa lainata. :)

    VastaaPoista
  3. Kauniita paketteja. En minäkään pidä niistä kiiltävistä ja käsitellyistä papereista, mitä kaupat on pullollaan. Meillä paketoidaan milloin mihinkin.

    VastaaPoista